måndag 23 februari 2015

Rapporter

Har tyvärr haft fullt upp på personliga planet så har inte hunnit kommentera varken Vitec eller Bonheur eller Addvise rapporter än kommer beta av dom när saker återgår till det normala igen.

Kort kan sägas att Vitec överaskar positivt. Bonheur var Bättre än väntat visserligen med över halvmiljarden i valutavinster men utdelningen på 2,50 ger ~3,7% direktavkastning som tröst.
Addvise Hade jag förväntat mig breakeven men extrakostnader om 5m och en motorcyckelolycka sköt nog fram det ett tag ser det ut som.

5 kommentarer:

 1. Får hoppas att det går bra även om du har fullt upp. Personligen är jag glad att jag valt att behålla den andra halvan av Vitec innehavet vilket ditt gillande av Lars har bidragit till =).

  Addvise ska även bli intressant att höra om.

  SvaraRadera
 2. Aktiestolpen,

  Du har helt rätt i din kommentar på Aktiefokus idag! Du känner inte igen mig eftersom det inte är jag som skrivit inlägget. Någon annan har använt signaturen "Carolus"; jag har ju inte ensamrätt till den ;-)...

  Jag skulle verkligen aldrig skriva så, precis av de anledningar du nämner! Ej heller skulle jag strö salt i såren på det viset.

  Du kan läsa inlägget "Vardia berör och några allmänna tankar" på bloggen "Spartacus Invest". Där verkar samma person ha skrivit (dock inte under signaturen "Carolus"; se Anonym 01.42 idag) eftersom uttrycket "famlar i mörkret" används även där. Jag har där gått i svaromål (signerat med "Carolus") med just ett misstag av Buffett som exempel. Jag håller alltså helt med det du skriver i en replik till "mig" (den falske "Carolus") på Aktiefokus!

  Precis som jag ber läsarna hos Spartacus: du får gärna meddela Kenny (i en kommentar i tråden) att det inte är jag som skrivit kommentaren i hans inlägg. Tyvärr har jag endast mitt riktiga namn i alla mina e-postadresser och kan inte kommentera själv.

  Som jag skriver på "Spartacus Invest": jag vill inte att han ska tro att det är jag då vi ju haft intressanta diskussioner med varandra på Lundaluppens blogg. Hänvisa gärna i så fall till mina inlägg hos Spartacus.

  Tack för eventuell hjälp!

  Mvh

  Carolus (den "riktige")

  SvaraRadera
 3. Hej igen,

  Det går givetvis också bra att hänvisa till mitt inlägg här.

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 4. Aktiestolpen,

  Läste precis din kommentar hos Kenny. Ett tack från hjärtat för din insats! :-)

  Delar till fullo din syn i ditt första inlägg (inklusive svaret till "Carolus") i Kennys inlägg.

  Tack än en gång!

  Vänliga hälsningar

  Carolus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara glad att kunna hjälpa till.
   Med vänlig hälsning

   Radera