onsdag 8 maj 2013

Beijer Alma

 

Klicka på bilden för förstoring

 


Beijer Alma är ett härligt bolag, historiken imponerar på lite längre sikt. Bolaget är dessvärre inte okänsligt för konjunkturspåverkan vilket man ser på aktieprisgrafen framför allt men även på vinst mått och marginalmått kring nedgången 2007-2009 då vinsten föll tillbaks ett par kronor men ändå var fenomenal. Värt att notera är att utdelningen har hållits intakt även under de svagare perioderna så det finns i dagsläget ingen orsak att sälja ens i marknadens lite vekare turer, snarare tvärt om så är det då dags att akumelera positionen.

Över tid har det varit en fantastisk affär att vara ägare av bolaget nästan oavsett när man tagit position även om avkastningen kan bli rent fenomenal om man lyckas tajma sin entré och ansamling som ägare av aktien, som all industri tenderar den att falla tillbaks ganska ordentligt när omvärlden viker ned. Har man den på bevakning kommande 2 åren hittar man säkerligen en riktigt fin ingång. Lesjöfors är den största och den livskraftigaste av bolagen i den här miljön, börjar omvärlden tro på framtiden kan utvecklingen bli rent bullish om de övriga bolagen i gruppen börjar häver resultatet när efterfrågan växlar upp igen.

Att Anders Wall är en mycket stark ägare i bolaget försämrar ju inte förutsättningarna direkt och man blir återkommande glatt överraskad av nya förvärv som bidrar med omsättning och vinst kontinuerligt. Bolaget läggs förslagsvis på bevakningslistan och  ingång kring eller nära 100-lappen ser i mitt tycke väldigt attraktivt ut. Då bolaget är relativt genomlyst nöjer jag mig tills vidare med relativt lite skriverier för dagen men kommer att uppdatera skillnader som noteras mellan kvartalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar